Zamieszczone przez Big
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Enriquez, mam akurat APC z Valetpro, jednakże jego zapach też nie jest najmilszy. Na szczęście zaraz po użyciu ten problem znika.
Wracając do tematu Nilfiska zakupiłem go wczoraj i po wstępnych oględzinach na sucho doszedłem do wniosku, że załączona pianownica rzeczywiście wygląda dość słabo. Dodatkowo zaskoczyło mnie, że montuje się to cudo na samym końcu lancy (na poczatku?) zamiast dyszy. Efektem końcowym jest to, że "pianownica" wisi sobie na końcu ok. metrowego drąga, co na pewno odbije się na wyważeniu sprzętu po zalaniu płynem. Z resztą już teraz odczułem, że specjalnie wygodne to to nie jest. O braku jakiejkolwiek regulacji oczywiście mowy nie ma.
Pozostając w temacie - poradzilibyście koledzy, jak postępować z mieszanką do tej pianownicy. Czy rozrabiać ją tak, jak do ręcznej (lub przynajmniej podobnie), czy tankować zbiornik stężoną pianą?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wodanPozostając w temacie - poradzilibyście koledzy, jak postępować z mieszanką do tej pianownicy. Czy rozrabiać ją tak, jak do ręcznej (lub przynajmniej podobnie), czy tankować zbiornik stężoną pianą?
Żeby to miało ręce i nogi to musi być to taki sprzęt jak poniżej.... inne kombinacje sie nie sprawdzają. Jak zrobisz odp. stężenie to ona doleje swojej wody i dupa.... jak dasz czysty preparat trudno powiedzieć jakie stężenie wyjdzie bo nie ma podane ile ona wody wlewa do pojemnika w czasie używania
Zamieszczone przez Mickulhttp://allegro.pl/show_item.php?item=4028246093 <- Zakupiłem tą. Ale zrobiłem to ponieważ sprzedawca zgodził się na zwrot nawet używanej do 10 dni od daty zakupu. Tą pianownicę ze zdjęcia miałem w zestawie i bardzo fajnie się sprawdzała w połączeniu woda + szampon
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Najlepiej zapomnieć o jej istnieniu, o ile maszyna jest całkiem ok, o tyle to coś przypominające wyglądem pianownice do niczego sie nie nadaje.
Żeby to miało ręce i nogi to musi być to taki sprzęt jak poniżej.... inne kombinacje sie nie sprawdzają. Jak zrobisz odp. stężenie to ona doleje swojej wody i dupa.... jak dasz czysty preparat trudno powiedzieć jakie stężenie wyjdzie bo nie ma podane ile ona wody wlewa do pojemnika w czasie używania
A jak w takim wypadku przygotowywać mieszankę do pianownicy PA? leje się czysty preparat i reguluje pokrętłem, czy miesza?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wodanDzięki, dotarło
A jak w takim wypadku przygotowywać mieszankę do pianownicy PA? leje się czysty preparat i reguluje pokrętłem, czy miesza?Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Ja już po testach pianownicy. Jestem zadowolony z jej działania, ale z samej piany nie (tutaj moja wina w złych proporcjach lub jej regulacji). Przy następnej próbie pokombinuję więcej.
Sama pianownica wygląda solidnie. Jest dosyć ciężka, a elementy są do siebie idealnie spasowane. Szeroki zakres regulacji jeżeli chodzi o samą pianę jak i o rozrzut. Po pierwszym dniu z takim sprzętem jestem bardzo zadowolony.
Zamieszczone przez wodanPozostając w temacie - poradzilibyście koledzy, jak postępować z mieszanką do tej pianownicy. Czy rozrabiać ją tak, jak do ręcznej (lub przynajmniej podobnie), czy tankować zbiornik stężoną pianą?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulJa już po testach pianownicy. Jestem zadowolony z jej działania, ale z samej piany nie (tutaj moja wina w złych proporcjach lub jej regulacji). Przy następnej próbie pokombinuję więcej
Zamieszczone przez wodanA jak w takim wypadku przygotowywać mieszankę do pianownicy PA? leje się czysty preparat i reguluje pokrętłem, czy miesza
Komentarz
-
-
Taki zestaw do w zasadzie mycia jedynie:
Shiny Garage Perfect Active Foam - w jakiej proporcji 100ml na 0,5l wody :?:
Shiny Garage Orange Car Shampoo - na wiadro 10l jak rozumiem 60ml jest ok :?:
Shiny Garage Red Devil HD Nano - jako APC na zewnatrz i do środka mozna uzywac, tylko z roznym rozcienczeniem :?:
Shiny Garage Iron Bleending Off - do mycia rdzawego nalotu z felg, powinno byc w sam raz, tez do rozcienczenia z firmowego opakowania :?:
Jakies wskazowki :?:
Komentarz
-
-
Koledzy, czym i jak czyścić te zewnętrzne czarne słupki drzwi w O3? Są zrobione ze strasznie łatwo rysującego się tworzywa sztucznego o fakturze tzw. "piano black". Rysy robią się na tym nawet od paznokci przy zamykaniu drzwi. Czy już powstałe rysy można jakoś usunąć lub chociaż przymaskować?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlebestiftKoledzy, czym i jak czyścić te zewnętrzne czarne słupki drzwi w O3?
A jeśli masz już porysowane, to pozostaje tylko korekta, czyli maszyna pasta + pad i ... poszedł 8)Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz